Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Geroosterde Lentegroentesalade met Pittige Kaas
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
100
g
peultjes
gehalveerd
▢
100
g
groene aspergetips
zonder onderste plakje
▢
125
g
minimaïs
gehalveerd
▢
6
eetlepels
olijfolie
▢
3
bosuitjes
in ringetjes
▢
250
g
cherrytomaten
gehalveerd
▢
2
eetlepels
balsamicoazijn
▢
Grofgemalen zwarte peper naar smaak
▢
Zout naar smaak
▢
75
g
veldsla
gewassen en gedroogd
▢
100
g
pittige kaas
in dunne krullen geschaafd
Instructies
Maak de peultjes schoon en halveer de grote exemplaren.
Snijd een plakje van de onderkant van de aspergetips.
Halveer de minimaïs in de lengte.
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan.
Bak de maïskolfjes en peultjes gedurende 1 minuut.
Voeg de overige groenten toe en bak nog 3 minuten zachtjes, af en toe omscheppen.
Draai het vuur uit.
Schenk de balsamicoazijn in de pan, bestrooi de groenten met peper en zout, en schep nogmaals om.
Laat het geheel iets afkoelen.
Verwijder de worteltjes van de veldsla en verdeel de sla over vier borden.
Schep op elk bord een kwart van het groentemengsel en lepel de marinade erover.
Schaaf met een dunschiller kleine krullen pittige kaas erboven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Lunch
/
Salade
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch