Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geroosterde maïskolven
Deze perfect geroosterde maïskolven, ingepakt in aluminiumfolie en besmeerd met boter en verse kruiden, zijn een heerlijk bijgerecht voor de barbecue.
Porties:
6
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Total time
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
bakkwast
barbecue of grill
Ingrediënten
▢
6
maïskolven
schutbladeren en draden verwijderd
▢
150
g
boter
zacht
▢
2
el
fijngehakte verse kruiden
bijv. peterselie, basilicum, dille, koriander
▢
Zout
naar smaak
Instructies
Bestrijk de maïskolven met boter en bestrooi met zout.
Wikkel elke maïskolf in een dubbele laag aluminiumfolie.
Leg de pakketjes op de barbecue of grill, ongeveer 20 cm boven de houtskool.
Rooster de maïs in ongeveer 20 minuten gaar, keer ze elke 3-4 minuten.
Haal de maïskolven uit de folie en bestrooi met verse kruiden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met extra kruidenboter en een partje citroen voor een frisse touch.
Wijnadvies:
Een frisse
Sauvignon Blanc
of een
lichte Chardonnay
past perfect bij de zoete en rokerige smaak van geroosterde maïs.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
22
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
9
g
|
Zout:
0.4
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch