Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geroosterde meerval met chili olie en citroen
AllerHande april 2001
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grillpan
Ingrediënten
▢
2
takjes
peterselie
▢
2
citroenen
▢
1
pakje
meervalfilets
ca. 225 g
▢
2½
eetlepel(s)
chili-olie
flesje à 80 ml
▢
grofgemalen zeezout
▢
vier seizoenen peper
versgemalen
Instructies
Grillpan gloeiend heet laten worden.
Peterselie heel fijnhakken.
Citroenen schoon boenen en 1½ citroen in 6 dikke plakjes snijden.
Andere halve citroen uitpersen.
Meervalfilet droogdeppen met keukenpapier, in 2 gelijke stukken snijden en inwrijven met 1 eetlepel citroensap en 1½ eetlepel chili-olie.
Plakjes citroen bestrijken met chili-olie.
Twee borden voorverwarmen.
In grillpan meervalfilets in ca. 5-7 minuten goudbruin en gaar roosteren, halverwege keren.
Meervalfilets op warme borden leggen.
Plakjes citroen in grillpan in ca. 1 minuut bruin roosteren.
Rest van chili-olie over vis druppelen.
Zout en peper erboven malen en peterselie erover strooien.
Plakjes citroen erop leggen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met gebakken aardappels in de schil en gegrilde tomaten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis