Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geroosterde paprikaroom met kaasstengels en salade
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
Bakpapier
mini-broodvormpjes
Ingrediënten
▢
2
rode paprika's
▢
2
theelepels
Italiaanse kruiden
▢
zeezout
▢
versgemalen peper
▢
¾
dl
olijfolie
extra vierge
▢
2
blaadjes
witte gelatine
▢
½
sinaasappel
▢
125
ml
slagroom
▢
50
g
parmezaanse kaas
stukje
▢
1
eetlepel
bloem
▢
1
zakje
verse basilicum
15 g
▢
1
zakje
verse kervel
15 g
▢
½
eetlepel
olie
om in te vetten
Instructies
Grill voorverwarmen op hoogste stand.
Paprika's schoonmaken en in vieren snijden.
Op bakplaat leggen en Italiaanse kruiden, zout en peper erover strooien. Besprenkelen met 2 eetlepels olijfolie.
Paprika ca. 10 cm onder grill schuiven en in ca. 5 minuten gaar roosteren.
Intussen gelatine in ruim koud water ca. 5 minuten weken.
In keukenmachine paprika pureren.
Breng op smaak met zout en peper.
Sinaasappel uitpersen. 2 eetlepels sap verwarmen.
Gelatine uitknijpen en van vuur af in sap oplossen.
Gelatinemengsel door paprika roeren. Iets laten afkoelen.
Slagroom lobbig kloppen en paprika erdoor spatelen.
Vormpjes invetten en paprikaroom erover verdelen.
In koelkast in ca. 1½ uur laten opstijven.
Intussen oven voorverwarmen op 225 ºC of gasovenstand 5.
Kaas raspen.
Bloem zeven en door kaas scheppen.
Bakplaat bekleden met bakpapier en geraspte kaas in repenvan 2 x 25 cm erop scheppen, in ca. 3 minuten goudbruin bakken.
Afkoelen.
Op elk vormpje bordje zetten, keren en paprikaroom op bordjes laten glijden.
In ca. 15 minuten op kamertemperatuur laten komen.
In keukenmachine basilicum en rest van olijfolie pureren tot fijne groene olie.
In kom 1eetlepel basilicumolie met 1/2eetlepel sinaasappelsap tot dressing kloppen.
Kervel er luchtig door scheppen.
Beetje basilicumolie op paprikaroom druppelen.
Kervelsalade ernaast scheppen en kaasrepen ertegenaan.
Voedingswaarden
Calories:
345
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
7
g
|
Vet:
32
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Kaas
/
Voorgerechten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch