Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geroosterde Perencake met Vanillesmaak
Porties:
10
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakblik van ongeveer 27 x 35 cm, ingevet
Ingrediënten
▢
6
rijpe
peren
▢
4
grote
eieren
▢
200
gram
lichte bruine suiker
▢
125
gram
ongezouten boter
gesmolten
▢
250
gram
volkorenmeel
▢
1
zakje
bakpoeder
▢
1
theelepel
gemalen kaneel
▢
2
zakjes
vanillesuiker
▢
Snufje
zeezout
Instructies
Verwarm de oven voor op 190°C.
Schil de peren, halveer ze en verwijder de klokhuizen.
Klop in een grote kom de eieren met de lichte bruine suiker tot een luchtig mengsel.
Voeg gesmolten boter toe en meng goed.
Meng in een aparte kom volkorenmeel, bakpoeder, gemalen kaneel en vanillesuiker.
Spatel dit voorzichtig door het eimengsel.
Giet het beslag in het ingevette bakblik.
Leg de peren met de bolle kant naar boven in het beslag.
Bestrooi het geheel met een snufje zeezout en zet het in de voorverwarmde oven.
Bak de cake gedurende ongeveer 55-60 minuten, of totdat een satéprikker er schoon uitkomt.
Laat de cake licht afkoelen voordat je hem serveert.
Snijd in mooie plakken en geniet van de heerlijke geroosterde perensmaak!
Voedingswaarden
Calories:
280
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
20
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
/
Fruit
/
Voorgerechten