Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Geroosterde Pompoen met Champignons en Hazelnoten
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
braadslede
Koekenpan
Ingrediënten
▢
½
zakje
verse tijm
à 15 g
▢
1
kleine
pompoen
ca. 1 kg
▢
Grof zeezout
▢
2
rode uien
gesnipperd
▢
3
teentjes
knoflook
in plakjes
▢
250
g
kastanjechampignons
in plakjes
▢
1
eetlepel
balsamicoazijn of citroensap
▢
100
ml
olijfolie extra vierge
▢
1
zakje
hazelnoten
65 g, grofgehakt
▢
50
g
pittige kaas in flinters
bijv. Grana Padano
▢
125
g
hüttenkäse
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Rits de blaadjes tijm van de takjes.
Snijd de pompoen in 8-12 parten en verwijder de pitten en draden.
Leg de parten pompoen naast elkaar in een braadslede en bestrooi ze met tijm, zout en peper.
Verdeel de ui, knoflook en champignons erover en bestrooi opnieuw met zout en peper.
Besprenkel de pompoenparten met azijn en olijfolie.
Rooster de pompoenparten in het midden van de oven gedurende 30-40 minuten, waarbij je ze regelmatig bedruipt met het braadvocht.
Rooster de hazelnoten goudbruin in een droge koekenpan.
Laat ze afkoelen op een bord.
Leg de parten pompoen in vier diepe borden en schep het braadvocht erover.
Strooi hüttenkäse, flinters kaas en geroosterde hazelnoten eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij de romige textuur van de pompoen en de aardse tonen van de champignons en hazelnoten.
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
1.5
mg
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Noten
Land van herkomst
Internationaal
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Tarwevrij
/
Vegetarisch