Geroosterde pompoensoep met bleekselderij en room is het perfecte herfstgerecht: vol, romig en verwarmend. De geroosterde pompoen geeft deze soep een diepe, nootachtige smaak die perfect combineert met de frisse bleekselderij en zachte room.
Vet de pompoen in met wat olie en leg hem in een ovenschaal.
Rooster de pompoen één uur tot het vruchtvlees zacht is.
Halveer de pompoen, verwijder de zaden en schep het vruchtvlees eruit.
Spoel de zaden schoon en rooster ze twintig minuten op de bakplaat tot ze knapperig zijn.
Verhit de boter in een pan en smoor het pompoenvruchtvlees samen met de bleekselderij en ui.
Pureer dit mengsel met een staafmixer tot een glad geheel.
Voeg de gevogeltefond (of bouillon) toe met een gelijke hoeveelheid water en breng aan de kook.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Voeg de room toe en roer goed door.
Schep de soep in kommen en garneer met geroosterde pitten en fijngesneden bleekselderij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Serveer deze geroosterde pompoensoep met een snufje nootmuskaat en een scheutje extra room voor een luxueuze afwerking.Wijnadvies: Combineer deze pompoensoep met room met een glas Chardonnay. De zachte tonen van vanille en eiken in deze wijn versterken de geroosterde smaken van de pompoen en sluiten perfect aan bij de romige textuur. Voor wie liever rood drinkt, is een lichte Pinot Noir ook een verrassend elegante combinatie. Serveer het geheel met een knapperig stokbroodje om de laatste druppels soep niet verloren te laten gaan.