Meng de pompoenblokjes, ui, knoflook, olijfolie, komijn, koriander, zout en peper.
Spreid het mengsel uit op een bakplaat en rooster 25-30 minuten tot de pompoen zacht en licht gekarameliseerd is.
Doe de geroosterde groenten in een soeppan en voeg de groentebouillon toe.
Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen.
Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde consistentie.
Roer de kokosmelk erdoor en verwarm opnieuw zonder te laten koken.
Voor de korianderpesto:
Meng de koriander, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook, olijfolie, zout en peper in een keukenmachine tot een gladde pesto.
Serveer de soep in kommen en druppel een lepel korianderpesto over elke portie.
Garneer eventueel met een swirl kokosmelk.
Notities / Tips / Wijnadvies
Heerlijk met vers gebakken brood of een krokant toastje.Wijnadvies:Combineer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.