Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geroosterde Roodbaars met Basilicum
Porties:
4
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
ovenschaal
braadpan
Ingrediënten
▢
2
schaaltjes
roodbaarsfilet
ca. 250 g per stuk
▢
1
bakje
kerstomaatjes
▢
3
eetlepels
diepvries basilicum
doosje à 50 g
▢
6
eetlepels
olijfolie
▢
1
duopak
aardappelschijfjes
700 g
▢
700
g
broccoli
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bestrooi de roodbaarsfilets met zout en peper en leg ze in een ingevette ovenschaal.
Halveer de kerstomaatjes en leg ze rondom de vis.
Bestrooi de vis en tomaatjes met de diepvries basilicum en druppel er 2 eetlepels olijfolie overheen.
Verhit de resterende olijfolie in een braadpan en bak de aardappelschijfjes volgens de gebruiksaanwijzing.
Maak de broccoli schoon, verdeel het in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
Kook de broccoli in 8 minuten beetgaar.
Zet de ovenschaal met de vis in de oven en bak de vis in 10 minuten gaar.
Serveer de geroosterde roodbaars met de gebakken aardappelschijfjes en gekookte broccoli.
Notities / Tips / Wijnadvies
Garneer de vis eventueel met wat extra verse basilicumblaadjes voor een mooie presentatie.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de delicate smaak van de roodbaars en de verse basilicum.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Vis
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij