Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geroosterde Sardines met Zeezout en Olijfolie
Geroosterde sardines met zeezout en olijfolie. Eenvoudig en smaakvol mediterraans gerecht. Perfect met een glas Albariño of rosé. Glutenvrij.
Porties:
4
Bereidingstijd:
1
uur
uur
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Sardinerooster of vleespennen
Grill (of barbecue)
Keukentang
Ingrediënten
▢
20
kleine
verse sardines
schoongemaakt
▢
Grof zeezout
▢
Olijfolie
Instructies
Bestrooi de schoongemaakte sardines royaal met grof zeezout en laat ze ongeveer 1 uur liggen.
Neem de sardines uit het zout en veeg het meeste zout eraf.
Wrijf de sardines in met olijfolie.
Leg de sardines in een sardinerooster of steek ze aan vleespennen.
Rooster de sardines ongeveer 5 minuten aan elke kant op de grill of barbecue, totdat ze gaar en goudbruin zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Albariño of een lichte rosé past uitstekend bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
200
kcal
|
koolhydraten:
0
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
0
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
Mediterraan
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koolhydraat arm
/
Paleo
/
Pescatarian
/
Suikervrij