Klop in een kom de olijfolie, Dijon mosterd en mosterdzaad tot een dressing.
Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de spitskool in 4 kwarten en verwijder de buitenste bladeren en het onderste stuk van de stronk.
Meng de spitskoolkwarten in de kom met het oliemengsel.
Zorg ervoor dat de dressing goed tussen de bladeren wordt gesmeerd.
Halveer de plakjes coppa di Parma.
Leg de spitskoolkwarten naast elkaar op een bakplaat of in een grote ovenschaal.
Steek de plakjes vlees tussen de koolbladeren in verschillende lagen.
Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en rooster de spitskool gedurende ongeveer 30 minuten, of tot ze gaar zijn.
Serveer de geroosterde spitskool op een voorverwarmde schaal.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze geroosterde spitskool met Coppa di Parma past goed bij een droge, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio. De verfrissende zuurgraad van de wijn zal de rijke smaken van de kool en het zoute van de ham mooi in balans brengen.