1kgiets kruimige aardappelengeschild en in gelijke stukken gesneden
4varkensbraadworsten
150mlhalfvolle melk
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
Snijd de uien in dunne parten en de appels in blokjes van 2 cm.
Verdeel de spruitjes over de helft van een met bakpapier beklede bakplaat en de uien en appelblokjes over de andere helft.
Besprenkel alles met ½ van de olie.
Rooster de spruitjes, uien en appels ca.
30 minuten in de oven.
Kook de aardappelen in 20 minuten gaar in gezouten water.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de braadworsten 7-8 minuten, keer regelmatig.
Giet de aardappelen af, doe ze terug in de pan en voeg de melk toe.
Stamp de aardappelen tot een grove puree.
Schep de geroosterde ui en appel door de stamppot en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de stamppot over de borden en leg de geroosterde spruitjes en braadworst er bovenop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Vegatip:
Gebruik in plaats van de worst 150 g AH Stamppotblokjes. Meng de helft van de blokjes in stap 4 door de stamppot en bestrooi met de andere helft.Serveertip:Serveer met een frisse salade of een schijfje citroen voor een frisse tegenhanger.Wijnadvies:Een volle, fruitige witte wijn zoals een Chardonnay of een lichte rode wijn zoals Pinot Noir past goed bij dit gerecht.