2eetlepelsolijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper
Zout en peper naar smaak
Instructies
Schil de mango en snijd het vruchtvlees langs de pit in dunne plakken.
Snijd de plakken vervolgens in stukjes.
Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Boen de limoen schoon, rasp de schil en pers het sap uit.
Meng in een kom de mango, tomaatblokjes, limoensap en -rasp, rode peper, bosuitjes en koriander luchtig door elkaar.
Voeg naar smaak zout toe.
Laat de salsa minstens 30 minuten staan zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen.
Halveer de tilapiafilets in de lengte.
Bestrooi met zout en peper en bestrijk met olijfolie.
Laat dit 5 minuten rusten.
Verwarm een grillpan voor op middelhoog vuur.
Rooster de tilapiafilets in de grillpan gedurende 4-5 minuten, of tot ze bruin en net gaar zijn.
Keer halverwege voorzichtig om.
Verdeel de geroosterde tilapiafilets over vier warme borden.
Schep de mango-koriander salsa erop en ernaast.
Serveer direct en geniet ervan!
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse en fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo past goed bij dit gerecht. De wijn zal de exotische smaken van de mango en de kruidigheid van de koriander mooi aanvullen.