Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geroosterde Venkelsalade met Walnoten en Roquefort
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
venkelknol
▢
1
takje
rozemarijn
naaldjes gerist
▢
50
g
walnoten
▢
Grof zeezout
▢
Citroenpeper
versgemalen
▢
2
eetlepels
citroensap
▢
4
eetlepels
olijfolie extra vierge
▢
100
g
eikenbladslamelange
▢
100
g
roquefort
Instructies
Verwarm de ovengrill voor.
Maak de venkel schoon, halveer deze en snijd hem in zeer dunne partjes.
Meng de venkel in een ovenschaal met de rozemarijn en walnoten.
Bestrooi met grof zeezout en versgemalen citroenpeper naar smaak.
Besprenkel met de helft van het citroensap en 2 eetlepels olijfolie.
Schuif de schaal 15 cm onder de grill en rooster het mengsel in 8-10 minuten beetgaar.
Schep af en toe om.
Laat de venkel afkoelen tot lauwwarm.
Klop de rest van het citroensap met 2 eetlepels olijfolie tot een dressing en breng op smaak met zout en peper.
Meng de sla met de dressing en verdeel over twee (pasta)borden.
Verdeel de geroosterde venkel en walnoten erover.
Snijd de roquefort in stukjes en leg deze op de salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke geroosterde venkelsalade met walnoten en roquefort, eventueel met stokbrood of dikke sneden volkoren vloerbrood.
Je kunt er ook groene aspergetips of haricots verts aan toevoegen om er een rijker hoofdgerecht van te maken.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brunch
/
Kaas
/
Lunch
/
Salade
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch