Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geroosterde Wintergroenten met Spekjes en Verse Kruiden
Geniet van deze smaakvolle combinatie van gebakken wintergroenten met spekjes en aromatische kruiden. Dit hartige Italiaanse gerecht is perfect voor koude winteravonden!
Porties:
4
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
bakpan
koksmes
snijplank
schilmesje
Spatel
vergiet
Ingrediënten
▢
400
g
koolrabi
▢
1
venkel
▢
1
grote
tomaat
▢
1
teentje
knoflook
fijngehakt
▢
2
rode uien
in stukken gesneden
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
100
g
spekjes
in blokjes
▢
1
dl
witte wijn
▢
2
takjes
tijm
▢
6
blaadjes
salie
driemaal doorgesneden
▢
Zout naar smaak
▢
Peper naar smaak
Instructies
en laat ze afkoelen.
Ontvel de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Bewaar deze voor de garnering.
Verhit de olijfolie in een pan en bak de fijngehakte knoflook, rode ui en spekblokjes gedurende 3 minuten.
Voeg de witte wijn, tijm en salie toe aan de pan en laat het kort sudderen.
Voeg de beetgare groenten toe en schep alles goed om, zodat de groenten bedekt zijn met de smaken.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer het gerecht warm, gegarneerd met de blokjes tomaat.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een lichte Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1.8
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Notenvrij