Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geroosterde Zoete Aardappel Frittata met Rucola en Pecorino
Geniet van een smaakvolle twist op de traditionele Italiaanse frittata door zoete aardappelblokjes en rucola toe te voegen. Buonissimo!
Porties:
4
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Ingrediënten
▢
1
verpakking
Aviko Zoete Aardappelblokjes
450 g
▢
6
eetlepels
olijfolie
▢
1
gesnipperde ui
▢
6
eieren
▢
100
ml
melk
▢
75
g
rucola
▢
25
g
geraspte pecorino
▢
1
eetlepel
balsamicoazijn
▢
100
g
halfgedroogde cherrytomaatjes
Instructies
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan.
Fruit de ui gedurende 1 minuut.
Voeg de zoete aardappelblokjes toe en bak ze in 10 minuten gaar.
Klop de eieren los en meng met de melk.
Hak 25 gram rucola grof en meng dit met de pecorino door het eimengsel.
Breng op smaak met peper.
Schenk het eimengsel over de aardappelblokjes en bak de frittata met de deksel op de pan op laag vuur in 10-12 minuten bruin en gaar.
Maak de rest van de rucola aan met de laatste 3 eetlepels olijfolie en de balsamicoazijn.
Bestrooi met de tomaatjes en breng op smaak met zout en peper.
Snijd de frittata in punten en serveer met de salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Varieer met 100 gram verkruimelde feta in plaats van pecorino.
Perfect als borrelhapje!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Borrelhapjes
/
Groenten
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch