2grotezoete aardappelsgeschild en in even grote blokjes van 2,5 cm (of in repen voor frieten)
Bakspray van olijfolie
Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Instructies
Voorbereiding:
Doe de zoeteaardappelblokjes (of repen voor frieten) in een hersluitbare plastic zak.
Kruiden:
Bespuit de aardappelblokjes licht met olijfoliespray.
Voeg zeezout en versgemalen zwarte peper toe naar smaak.
Sluit de zak en schud deze goed totdat de blokjes rondom gelijkmatig bedekt zijn met olie en kruiden.
Airfryer:
Doe de zoeteaardappelblokjes in het mandje van de airfryer.
Stel de airfryer in op 200°C en de timer op 20 minuten.
Schud het mandje een- of tweemaal tijdens het bakken om de blokjes te keren en gelijkmatig te bakken.
Serveren:
Haal de blokjes uit de airfryer zodra ze goudbruin en knapperig zijn.
Serveer direct als bijgerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Grigio. Deze wijnen passen goed bij de zoete en hartige smaken van de geroosterde zoete aardappel.