Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geroosterde Zweedse Aardappelen met Gesmolten Kaas
Deze geroosterde Zweedse aardappelen, doordrenkt met gesmolten boter en bedekt met goudbruine kaas, zijn een smaakvol bijgerecht dat elk diner verrijkt!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
50
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
bakblik
eetlepels
Oven
Ingrediënten
▢
Aardappelen
4 stuks
▢
Gesmolten boter
ongeveer 50 ml
▢
Geraspte kaas
100 g
▢
Peper naar smaak
▢
Zout naar smaak
Instructies
Schil de aardappelen en leg ze op een eetlepel.
Snijd de aardappelen op verschillende plaatsen tot aan de lepelrand in.
Plaats de aardappelen op een ingevet bakblik.
Bestrijk de aardappelen royaal met gesmolten boter en besprenkel ze met zout en peper.
Bak de aardappelen in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 40 minuten.
Bestrooi de aardappelen met geraspte kaas en bak nog eens 8 minuten, totdat de kaas mooi gesmolten en goudbruin is.
Serveer warm als bijgerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc, die de romigheid van de kaas mooi aanvult.
Voedingswaarden
Calories:
330
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Kaas
Land van herkomst
Zweden
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch