Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gesmolten Camembert uit de Oven
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Bakplaat
Bakpapier
scherp mes
dunschiller
Ingrediënten
▢
1
winterpeen
▢
3
stengels
bleekselderij
▢
1
camembertkaasje
in doosje
▢
1
mespunt
komijn
djinten
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil en was de winterpeen.
Snijd de winterpeen vervolgens in dikke plakken en daarna in dikke repen.
Snijd de onderkant van de bleekselderij af en verwijder eventuele harde draden door ze met een scherp mesje af te trekken.
Halveer de bleekselderij en snijd deze in de lengte in repen.
Verwijder het papier van het camembertdoosje en haal het kaasje uit het plastic papiertje.
Verwijder eventuele stickers.
Snijd een kruislings patroon in de korst van de camembert en bestrooi deze met komijn.
Plaats de camembert terug in het doosje.
Leg de camembert op een met bakpapier beklede bakplaat en laat het gedurende 15 minuten smelten in het midden van de oven.
Serveer de gesmolten camembert in het geopende doosje.
Dompel de repen wortel en bleekselderij in de gesmolten camembert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de gesmolten camembert met warm stokbrood of crackers voor een heerlijk voorgerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kaas
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch