Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gesmoorde Riblappen met Gebakken Tomaten en Peterselie
Heerlijk malse riblappen, langzaam gestoofd met aromatische kruiden, geserveerd met goudbruin gebakken tomaten en verse peterselie.
Porties:
6
Bereidingstijd:
2
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Braadpan met deksel
Braadspatel
snijplank
Keukenmes
Diep bord voor paneermeel
Garde
Ingrediënten
▢
6
runderlappen
à 150 g per stuk
▢
2
flinke
uien
▢
1
laurierblaadje
▢
4
kruidnagels
▢
1
takje
tijm
▢
Peperkorrels
▢
Zout
▢
1
el
bloem
▢
50
g
boter
▢
3
grote
tomaten
▢
1
eiwit
▢
Paneermeel
▢
Peterselie
Instructies
Bestrooi de riblappen met zout en peper en haal ze door de bloem.
Verhit de boter in een braadpan en bak de riblappen aan beide zijden goudbruin.
Haal de riblappen uit de pan en fruit de in ringen gesneden uien in de overgebleven boter.
Leg de riblappen terug in de pan en voeg een scheutje bouillon of water toe.
Voeg laurier, kruidnagels, tijm en peperkorrels toe.
Laat het vlees ongeveer 1,5 uur zachtjes smoren met het deksel op de pan.
Snijd ondertussen de tomaten in dikke plakken, bestrooi ze met zout en peper.
Haal de tomaten door het opgeklopte eiwit en vervolgens door het paneermeel.
Bak de gepaneerde tomaten kort in boter goudbruin.
Leg de gestoofde riblappen op een schaal, garneer met de gebakken tomaten en bestrooi met gehakte peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Combineer met een volle rode wijn zoals een Bordeaux of Côte du Rhône.
Voedingswaarden
Calories:
480
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
40
g
|
Vet:
28
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
/
Stoofpot
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter