Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Gestoofd konijn met stroop
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
5
minuten
minuten
wachten
1
uur
uur
15
minuten
min
Total time
1
uur
uur
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukenpapier
Ingrediënten
▢
4
konijnenbouten
▢
300
g
sjalotjes
▢
40
g
boter of margarine
▢
3
theelepels
gedroogde tijm
▢
zout
▢
versgemalen peper
▢
100
g
gerookte spekblokjes
▢
3
dl
rode wijn
▢
1
pot
wildfond
380 ml
▢
½
theelepel
kaneelpoeder
▢
3
eetlepels
peren-appelstroop
▢
2
eetlepels
bloem
Instructies
Konijn onder koud stromend water schoonspoelen en met keukenpapier droogdeppen.
Sjalotjes pellen. In pan boter verhitten, konijn met tijm bestrooien en rondom bruin bakken.
Konijn uit pan scheppen, met zout en peper bestrooien.
Sjalot en spek aan achtergebleven bakvet toevoegen en rondom bruin bakken.
Wijn en wildfond erbij schenken en aan de kook brengen.
Konijn toevoegen en in ca. 1 ¼ uur gaar stoven.
Konijn uit pan nemen.
Bereiden van de stroop
Kaneel en stroop door saus roeren.
Bloem aanlengen met 3 eetlepels water en toevoegen.
Al roerend laten binden tot lichtgebonden saus ontstaat.
Konijn terugleggen in pan en meewarmen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met aardappelpuree en gesmoorde bleekselderij.
Voedingswaarden
Calories:
590
kcal
|
koolhydraten:
22
g
|
Protein:
45
g
|
Vet:
37
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vlees
/
Wild
Land van herkomst
België