Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gestoofd rundvlees met bamboespruiten
AllerHande augustus 2002
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
100
g
shii-takes
paddestoelen
▢
150
g
peultjes
▢
1
teentje
knoflook
▢
2
bosuitjes
▢
1
blikje
bamboescheuten
230 g
▢
1
zakje
koriander
verse 15 g
▢
400
g
biefstuk
▢
5
eetlepel(s)
olie
▢
1
eetlepel(s)
Thaise vissaus
▢
1
eetlepel(s)
chilisaus
▢
1
eetlepel(s)
vloeibare bouillon
▢
1
eetlepel(s)
maïzena
Instructies
Shii-takes schoonwrijven met keukenpapier en in plakken snijden.
Peultjes afhalen en diagonaal doormidden snijden.
Knoflook pellen en fijnhakken.
Bosuitjes schoonmaken en schuin in stukken snijden.
Bamboe laten uitlekken.
Blaadjes van koriander plukken.
Biefstuk in dunne plakken snijden, plakken halveren.
In koekenpan of wok olie verhitten.
Biefstuk in ca. 2 minuten rondom dichtschroeien.
Vlees uit pan nemen en in aluminiumfolie warm houden.
In bakvet knoflook en bosuitjes fruiten.
Eventueel nog 1 lepel olie toevoegen.
Shii-takes, peultjes en bamboe toevoegen en 2 minuten al omscheppend bakken.
Vissaus, chilisaus, bouillon en 2 dl kokend water erbij schenken.
Maïzena losroeren met eetlepel water.
Maïzenapapje en plakjes biefstuk door groenten scheppen en het geheel nog 2 minuten doorwarmen om de saus te laten binden.
Royaal bestrooien met koriander.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met eiermie of witte rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Thailand