Snijd het vlees in grote dobbelstenen en bestrooi deze met zout.
Leg het vlees in een grote kom.
Rasp de gepelde ui.
Hak de ontvelde knoflooktenen in kleine stukjes.
Doe ui, knoflook, citroensap, yoghurt en garam massala bij het vlees en schep alles goed door elkaar.
Laat het vlees minstens 3 uur afgedekt met folie op een koele plaats marineren.
Schep het vlees uit de marinade.
Verhit de olie en boter in een braadpan.
Voeg het vlees toe en bak het aan alle kanten aan.
Voeg de bouillon toe, temper de hittebron en laat het vlees minstens 3 uur zachtjes stoven.
Rooster de geschaafde amandelen in enkele druppels olie lichtbruin.
Schep de amandelen uit de pan in een kom.
Verdeel het vlees en de saus over de borden en bestrooi met de amandelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Eet hier gekookte basmatirijst, roergebakken paksoi en een frisse komkommersalade bij.
Wijnadvies:
Naar keuze gaat u hier door met dezelfde chardonnay of kiest u voor de shiraz van hetzelfde huis, maar wel koeler geserveerd dan gebruikelijk voor een rode wijn; rond 12-14°C.