Een smaakvol Portugees stoofgerecht met mals varkensvlees, chorizo, paprika en aardappelen, gestoofd in rode wijn. Heerlijk met brood om de saus op te dippen.
Maak de paprika schoon, was en snijd in lange repen.
Schil de aardappelen, was en snijd in plakjes van ongeveer 3 mm dik.
Snijd de chorizo in blokjes.
Verhit de olijfolie in een braadpan.
Bak de chorizo zachtjes gedurende ongeveer 2 minuten.
Voeg de hamlappen toe en bak al omscheppend in ongeveer 3 minuten bruin.
Voeg de uiringen en paprikarepen toe en bak ongeveer 2 minuten mee.
Voeg de aardappelplakjes, de rode wijn en 1 dl water toe.
Breng het geheel aan de kook.
Stoof het vlees zachtjes gaar in ongeveer 30 minuten.
Breng op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met bruin stokbrood om de heerlijke saus op te dippen. Voor een koolhydraatarm of paleo dieet, serveer met extra groenten zoals bloemkoolpuree of een salade.Wijnadvies:Een stevige Portugese rode wijn, zoals een Dão of Alentejo.