Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gestoofde forel met bieslooksaus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
ovenschaal
Ingrediënten
▢
4
stukken forelfilet
ca 150 gr. elk
▢
50
gram
boter
▢
½
dl
droge witte wijn.
▢
1
zakje
roomsaus
▢
2
el.
bieslook
▢
zout en peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Vet een ovenschaal in met de helft van de boter.
Spoel de stukken forelfilet af en dep ze droog.
Leg de vis in de schaal.
Schenk de witte wijn erover.
Leg de rest van de boter op de vis en dek de schaal af met een deksel.
Zet de schaal in het midden in de voorverwarmde oven en laat de forel in ca. 15 min. gaar worden.
Vang het kookvocht op in een maatbeker en vul het vocht aan met water tot 250 ml.
Breng het kookvocht met inhoud van het zakje saus aan de kook en laat het even doorkoken.
Roer de bieslook door de saus.
Serveer de vis in de schaal en geef de saus er apart bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met: Gekookte aardappelen en snijbonen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis