Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gestoomde abalone
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
verse
abalones
in de schelp
▢
zout
▢
4
eetlepels
saké
of droge sherry
Voor de misosaus:
▢
6
eetlepels
rode miso
▢
4
eetlepels
dashi
of kippenbouillon
▢
2
eetlepels
suiker
▢
2
eetlepels
mirin
of zoete sherry
Voor de garnering:
▢
4
grote stukken
konbu
zeewier
▢
60
gram
geconfijte gember
in plakjes
Instructies
Haal de abalones met een oestermes uit de schelp.
Schrob de schelpen schoon en bewaar ze.
Bestrooi de abalones rijkelijk met zout en schrob het zwarte gedeelte weg.
Haal de groene stukjes met een mes weg.
Kerf de abalones aan de oppervlakte licht in en bekleed de schelpen of de borden met zeewier.
Leg de abalones weer in de schelpen boven op het zeewier en doe er een lepel saké op.
Leg ze vervolgens in een stoompan of op een rooster boven kokend water, doe het deksel erop en stoom ze 20 minuten op een matig vuur.
Bestrijk de abalones na 12 minuten met de misosaus.
Haal dan de schelpdieren eruit, snijd ze horizontaal door en vervolgens in 1-1/4 cm dunne reepjes.
Doe ze terug in de schelpen en garneer ze met de gember.
Geef de overgebleven misosaus er als dipsaus bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Japan