Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gestoomde Artisjok met Mediterrane Tapenade
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
magnetronfolie
Ingrediënten
▢
4
artisjokken
▢
1
bakje
mediterrane tapenade
ca. 130 g
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Was de artisjokken grondig.
Snijd de steel eraf en knip de punten van de buitenste blaadjes.
Verpak elke artisjok afzonderlijk in magnetronfolie.
Verwarm de artisjokken ongeveer 15 minuten in de magnetron op vol vermogen (700 Watt).
Laat de artisjokken ongeveer 5 minuten nagaren.
Roer ondertussen de tapenade los met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de tapenade over vier schaaltjes.
Serveer de artisjokken met de mediterrane dip.
Aan tafel, neem blad voor blad van de artisjok, doop het vezelige onderste deel in de tapenade en eet het af.
Verwijder de resterende bladeren en snijd de bodem in stukjes om met de tapenade te eten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze gestoomde artisjok met mediterrane tapenade gaat goed samen met een droge witte wijn, zoals een Pinot Grigio of een Vermentino.
Voedingswaarden
Calories:
160
kcal
|
koolhydraten:
14
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
11
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Voorgerechten
Land van herkomst
Mediterraan
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch