Maak het deeg volgens de instructies op het pak broodmix en laat het 15 minuten rijzen, afgedekt met plasticfolie.
Kneed het deeg opnieuw en laat het nog eens 15 minuten rijzen.
Verhit 2 eetlepels olie in een pan en fruit de ui en prei 3 minuten.
Voeg het gehakt toe en bak het rul.
Pers de knoflook erboven uit.
Roer 2 eetlepels bloem, tabasco, laospoeder, ketoembar, ketjap en zout door het mengsel en bak nog 2 minuten.
Laat afkoelen.
Verdeel het deeg in 12 porties, maak bolletjes en laat ze 15 minuten rijzen.
Rol elk bolletje uit tot een cirkel van 10 cm.
Schep 1 eetlepel gehaktvulling in het midden, bevochtig de randen met water en vouw het deeg om de vulling.
Vorm bolletjes met de naad naar beneden.
Laat de bolletjes nogmaals 15 minuten rijzen.
Stoom de broodjes in een ingevette stoompan in 15 minuten gaar.
Saus:
Meng in een pan water, tomatenketchup, tabasco, citroensap, suiker, ketjap en gemberpoeder.
Breng aan de kook.
Meng maïzena met 1 eetlepel water tot een gladde massa en voeg toe aan de saus.
Laat de saus binden.
Serveertip:
Serveer de gestoomde broodjes warm met de pittige saus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Als de broodjes koud zijn geworden, kun je ze in ongeveer 2 minuten opnieuw stomen of in de magnetron opwarmen.Wijnadvies:Combineer met een licht zoete witte wijn zoals Riesling of serveer met thee.