Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gestoomde broodjes met vlees
Porties:
8
personen
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
wachten
20
minuten
min
Total time
1
uur
uur
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
stoommandje,
wok, met stoomrekje en bolle deksel
Koekenpan
Ingrediënten
▢
½
pak
mix voor witbrood
a 500 g
▢
2
eetlepels
arachideolie
▢
200
g
half-om-halfgehakt
▢
1
teentje
knoflook
uitgeperst
▢
2
eetlepels
hoisinsaus
▢
2
eetlepels
droge sherry
▢
2
bosuitjes
in ringetjes
Instructies
Voorbereiden
Mix voor witbrood met 150 ml handwarm water en 1 eetlepel olie tot soepel deeg kneden.
Deeg 10 minuten afgedekt laten rijzen.
Deeg in 8 gelijke balletjes verdelen en vervolgens nog 30 minuten afgedekt laten rijzen.
In koekenpan rest van olie verhitten en gehakt rul bakken.
Knoflook, hoisinsaus en sherry erdoor roeren en geheel nog 1 minuut bakken.
Pan van vuur nemen en bosuitjes erdoor scheppen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Bereiden
Stoomrekje in wok zetten en wok vullen met water tot 2 cm onder rooster.
Water aan de kook brengen.
Deegballetjes op een werkvlak tot platte cirkels duwen.
In midden van elke cirkel 1 eetlepel gehaktmengsel scheppen.
Randen van deeg dichtvouwen en broodjes bovenop dichtdraaien.
Bodem van stoommandje bekleden met bakpapier.
Broodjes met naden naar beneden erin leggen.
Mandje op rekje in wok zetten en afdekken met bolle deksel van wok.
Of stoommandje van stoompan invetten met wat olie en broodjes erin zetten.
Broodjes in 15 minuten gaarstomen.
Notities / Tips / Wijnadvies
De gestoomde broodjes zijn ook heel lekker als snack.
Voedingswaarden
Calories:
210
kcal
|
koolhydraten:
24
g
|
Protein:
9
g
|
Vet:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Broodjes
/
Vlees
Land van herkomst
China