Heerlijke gestoomde Chinese beursjes met een verfijnde vulling van garnalen en groenten, geserveerd met een zoetzure saus. Perfect als voorgerecht of feestelijk hapje!
Was de prei, bleekselderij en paprika en snijd ze in fijne blokjes.
Was de sojascheuten en laat ze goed uitlekken.
Verhit boter in een pan en stoof de groenten kort aan.
Voeg de witte wijn en sojasaus toe en kruid met peper en zout.
Laat enkele minuten stoven tot de groenten beetgaar zijn en laat uitlekken.
Leg de rijstblaadjes 2-3 minuten in koud water.
Blancheer de bieslooktakjes kort in heet water.
Spreid de rijstblaadjes op een schone theedoek uit.
Leg telkens 2 blaadjes op elkaar, verdeel wat groentemengsel in het midden en leg er garnalen op.
Knoop de beursjes dicht met een sprietje bieslook.
Zoetzure saus:
Verhit boter in een kleine pan en fruit het sjalotje kort aan.
Voeg de sojasaus, tomatenketchup, sherry, azijn, suiker en water toe en laat kort inkoken.
Breng op smaak met sambal oelek.
Bind de saus met de opgeloste maïzena en laat kort doorkoken.
Bereiden:
Stoom de beursjes in een stoompan in 10 minuten gaar.
Schenk een beetje zoetzure saus op elk bord en schik de beursjes in het midden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een extra schaaltje zoetzure saus om in te dippen en een frisse komkommersalade.Wijnadvies:Een droge Riesling of een licht gekoelde Pinot Noir past perfect bij de frisse smaken van dit gerecht.