Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gestoomde Gehaktballen met Groenten en Aardappels
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Stoomoven
Ingrediënten
▢
440
g
gehakt
▢
3
beschuiten
▢
2
eieren
▢
1
tl
paprikapoeder
▢
1
tl
knoflookpoeder
▢
½
tl
gemalen zwarte peper
▢
½
tl
zout
▢
Boter
voor het bakken
Groenten en aardappels:
▢
10
aardappels
▢
800
g
gewassen bladspinazie
▢
800
g
sperziebonen
Instructies
Gehaktballen:
Meng het gehakt met de verkruimelde beschuit, eieren, paprikapoeder, knoflookpoeder, gemalen zwarte peper en zout.
Kneed goed door en vorm er 8 gelijke ballen van.
Verhit boter in een pan met dikke bodem.
Bak de gehaktballen rondom goudbruin aan.
Zet het vuur laag en laat de gehaktballen gaar sudderen in circa 30 minuten.
Groenten en aardappels:
Halveer de aardappels.
Verwarm de stoomoven voor.
Verdeel de aardappels en groenten in de stoomoven.
Stoom de aardappels in circa 7 minuten gaar, sperziebonen in circa 4 minuten gaar en spinazie in circa 2 minuten gaar.
Serveren:
Verdeel de gestoomde groenten over de borden en serveer op elk bord 2 gehaktballen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voor sappigere en malser gehaktballen kunnen deze 15 minuten op 85°C gestoomd worden in een drukstoomoven.
De aardappels, sperziebonen en spinazie moeten op verschillende temperaturen gestoomd worden:
Aardappels: 120°C
Sperziebonen: 100°C
Spinazie: 120°C
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Beaujolais past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
550
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Vlees
Geschikt voor Dieët:
Lactosevrij
/
Suikervrij
/
Zout arm