125mlrode wijnof runderbouillon voor een alcoholvrije versie
125mlsinaasappelsap
150grosbief plakkenvleeswaren
Instructies
Snijd de aardappels in de lengte in acht parten, pel de rode uien en snijd ze in zessen.
Schil de bospeentjes, laat er een stukje groen aan zitten.
Breng een grote pan water aan de kook.
Verdeel alle groenten (behalve de haricots verts) in de stoommand.
Plaats deze 15 minuten boven de pan, met de deksel erop.
Voeg na 10 minuten de haricots verts toe aan het stoommandje en stoom ze in 5 minuten gaar.
Verhit de olie in een pan en fruit het sjalotje.
Voeg de rode wijn (of runderbouillon) en het sinaasappelsap toe en laat de saus 5 minuten inkoken tot hij stroperig is.
Leg de gestoomde groenten en de rosbief op de borden.
Serveer de saus apart.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir uit de Bourgogne past goed bij de subtiele smaak van de gestoomde groenten en de malse rosbief. Als je liever geen rode wijn gebruikt, is een frisse rosé een goede keuze.