Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan en bewaar ze voor later gebruik.
Boen de limoen schoon en trek met een zesteur lange reepjes van de schil.
Pers vervolgens de limoen uit.
Spoel de slablaadjes schoon en laat ze uitlekken.
Leg ze in een stoomovenpan met gaatjes.
Verdeel de kabeljauwfilet in vier gelijke stukken en wrijf ze in met zout.
Leg ieder stuk vis op een slablad en besprenkel met de helft van het limoensap.
Maal er zwarte peper over en leg de limoenreepjes erop.
Stoom de vis ongeveer 6 minuten op 85°C.
Maak ondertussen een dressing door de sojasaus, sesamolie, geraspte knoflook, suiker, de andere helft van het limoensap en de helft van de geroosterde sesamzaadjes te mengen.
Serveer de gestoomde kabeljauw op een verwarmd bord, schenk de dressing in kleine kommetjes en zet ze naast de vis.
Bestrooi met de rest van de geroosterde sesamzaadjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met pandan rijst voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling past goed bij dit gerecht.