Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gestoomde Kabeljauw met Pittige Korianderchutney
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Houten prikkers
Stoomovenpan
Stoomoven
Ingrediënten
▢
40
gram
koriander
▢
10
gram
gember
geraspt
▢
25
ml
limoensap
▢
25
ml
water
▢
1
kleine
groene chili
fijngesneden
▢
1
banaansjalot
gesnipperd
▢
10
gram
suiker
▢
2
eetlepels
verse kokos
▢
1
eetlepel
pinda’s
fijngehakt
▢
Zout
▢
4
stuks
bananenblad
verkrijgbaar bij de toko
▢
4
stukken kabeljauw met vel
ongeveer 140 gram per stuk
Instructies
Draai de helft van de koriander fijn met het limoensap en water in een blender of keukenmachine.
Voeg vervolgens de andere helft van de koriander toe en pureer kort, zodat er nog wat structuur overblijft.
Voeg alle overige ingrediënten toe aan de koriandermix en pureer kort tot een chutney.
Zorg ervoor dat er nog wat textuur overblijft.
Stoom de bananenbladeren kort om ze soepel te maken.
Spoel ze daarna af met koud water.
Leg een bananenblad met de glanzende kant naar beneden op een werkblad, met de nerven horizontaal om scheuren tijdens het vouwen te voorkomen.
Bestrijk de bovenkant van het bananenblad lichtjes met olie en verdeel een deel van de korianderchutney over het blad.
Leg hierop een stuk kabeljauw en bedek de vis met de rest van de chutney.
Rol het bananenblad voorzichtig op en sluit de zijkanten af met houten prikkers.
Laat de pakketjes 30 minuten marineren in de koelkast.
Plaats de vispakketjes in een stoomovenpan met gaatjes en stoom ze op 80°C gedurende ongeveer 15 minuten.
Serveer de gestoomde kabeljauw met partjes limoen voor een extra frisse smaakbeleving.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling vormt een goede combinatie met dit gerecht
Voedingswaarden
Calories:
200
kcal
|
koolhydraten:
7
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koemelk allergie
/
Koolhydraat arm
/
Lactosevrij
/
Tarwevrij
/
Zout arm