Was de mosselen grondig onder stromend water en gooi kapotte en openstaande exemplaren weg (die na een tik op het aanrecht niet sluiten).
Verwarm de oven voor op 225 °C.
Leg vellen bakpapier of aluminiumfolie op het werkvlak en verdeel de plakjes gember, citroen en de mosselen over het midden van elk vel.
Schenk een scheut kokosmelk over de mosselen en vouw de pakketjes dicht.
Klem de randen eventueel vast met metalen paperclips of nietjes (bij bakpapier is dit niet nodig).
Verwarm de pakketjes 15 minuten in het midden van de oven.
Leg de pakketjes opengevouwen op een bord, druppel er wat sesamolie over en bestrooi ze met verse koriander.
Notities / Tips / Wijnadvies
Gooi de mosselen die niet open zijn gegaan weg.
Wijnadvies:
Dit gerecht combineert goed met een frisse, lichtzure witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Riesling. De citrusachtige tonen van de wijn passen perfect bij de smaken van de kokos en de citroen in de mosselpakketjes.