Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gestoomde Roodbaarsfilet met Gemarineerde Broccoli en Koriander-Sojadressing
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Stoomovenpan
Oven
Ingrediënten
▢
4
roodbaarsfilets
graat verwijderd
▢
1
theelepel
gehakte oregano
Voor de gemarineerde broccoli:
▢
1
broccoli
in roosjes van 3-4 cm
▢
1
banaansjalot
fijngesnipperd
▢
50
gram
ontpitte olijven
in plakjes gesneden
▢
100
gram
Feta
in blokjes van ca. ½ cm
▢
2
eetlepels
geroosterd sesamzaad
▢
150
gram
kerstomaatjes
in vieren gesneden
▢
1
theelepel
gehakte kervel
▢
Peper & zout
▢
Olijfolie
▢
Citroensap
Voor de koriander-sojadressing:
▢
1
theelepel
zeer fijngehakte sereh
citroengras
▢
2
theelepels
gehakte koriander
▢
1
theelepel
gesneden bieslook
▢
1
eetlepel
vissaus
▢
1
theelepel
sojasaus
▢
100
ml
zonnebloemolie
▢
1
theelepel
wijnazijn
▢
Versgemalen peper & zout
Instructies
Leg de roodbaarsfilets in een stoomovenpan met gaatjes en bestrooi met de gehakte oregano.
Zet apart in de koelkast tot gebruik.
Stoom de broccoliroosjes beetgaar in een stoomovenpan met gaatjes.
Functie: Stomen / Duur: 3 minuten
Laat de gestoomde broccoli afkoelen.
Meng in een grote kom de afgekoelde broccoli met de olijven, gesnipperde banaansjalot, Feta, kerstomaatjes, geroosterd sesamzaad en gehakte kervel.
Breng op smaak met peper, zout, olijfolie en citroensap.
Spatel voorzichtig om zodat de ingrediënten heel blijven.
Voor de koriander-sojadressing meng je alle ingrediënten in een kom.
Breng goed op smaak met peper en zout en laat het een half uur staan zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen.
Schuif de roodbaarsfilets in de stoomoven.
Functie: Stomen / Temperatuur: 85ºC / Duur: 8 minuten
Meng 2 eetlepels van de dressing door de salade.
Verdeel de salade over 4 borden en leg op elk bord een stukje gestoomde roodbaars.
Schep een lepeltje dressing over de vis en serveer de rest van de dressing apart.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
12
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koolhydraat arm
/
Tarwevrij