Reinig de venkelknollen en verwijder de harde en groene delen.
Snijd het venkelkruid eraf en bewaar dit apart.
Snijd de venkelknollen in partjes en leg ze in een stoomovenpan zonder gaatjes.
Meng de witte wijn, vermout en groentebouillon en giet dit over de venkel.
Voeg het laurierblad en de peperkorrels toe.
Stel de stoomoven in op 100°C gedurende 12-15 minuten, of 120°C gedurende 6-8 minuten, en stoom de venkel gaar.
Rooster de walnoten in een droge pan op het fornuis tot ze geurig zijn.
Hak ze grof.
Kook het ei hard, laat afkoelen, en hak in stukjes.
Maak een vinaigrette door azijn, notenolie, olijfolie, mosterd, zout, peterselie en gehakt venkelkruid te mengen in een kom.
Verdeel de vinaigrette over de warme gestoomde venkel.
Bestrooi met de geroosterde walnoten en de stukjes ei.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer warm als bijgerecht of koud op een zomerse dag met een sneetje knapperig brood.Wijnadvies:Een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, complementeert de lichte en hartige smaken van deze salade perfect.