Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gestoomde Zalm met Courgette Salade en Aardappelpuree
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Hapjespan
magnetron
slaschaal
Ingrediënten
▢
1
citroen
▢
250
g
zalmfilet
in 2 gelijke stukken
▢
2
eetlepels
vloeibare margarine
▢
550
g
koelverse aardappelpuree
▢
1
courgette
▢
2
eetlepels
olijfolie met basilicum
▢
2
eetlepels
fijngeknipte bieslook
vers of diepvries
▢
25
g
hazelnoten
grofgehakt
Instructies
Boen de citroen schoon, rasp de schil eraf en pers de vrucht uit.
Bestrooi de zalmfilet met zout, peper en wat citroenrasp.
Besprenkel met 2 eetlepels citroensap.
Verwarm de vloeibare margarine in een (hapjes)pan en stoof de zalm met het deksel schuin op de pan in 6-8 minuten bijna gaar.
Verwarm de aardappelpuree in de magnetron volgens de gebruiksaanwijzing.
Schaaf of snijd de courgette in dunne plakken.
Klop in een slaschaal 2 eetlepels citroensap met basilicumolie, bieslook en zout en peper tot een dressing.
Meng de courgetteplakken door de dressing.
Strooi de hazelnoten over de aardappelpuree.
Serveer de gestoomde zalm met de aardappelpuree en de courgettesalade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay uit de Bourgogne past goed bij de zachte smaak van de gestoomde zalm en de frisheid van de courgette salade.
Voedingswaarden
Calories:
632
kcal
|
koolhydraten:
42
g
|
Protein:
34
g
|
Vet:
38
g
|
Zout:
1.6
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Zalm
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koemelk allergie
/
Lactosevrij
/
Suikervrij
/
Tarwevrij