Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gestoomde Zeebaarspakketjes met Groenten
Porties:
4
Bereidingstijd:
19
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
zeebaarsfilets à 120 gram
geschubd
▢
100
ml
witte wijn
▢
100
gram
winterpeen
julienne gesneden
▢
100
gram
prei
julienne gesneden
▢
100
gram
venkel
fijngesneden
▢
120
gram
boter
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Schil de winterpeen en snijd hem samen met de prei in julienne (fijne reepjes).
Neem 4 vellen vetvrij papier.
Verdeel de groenten in het midden van de vellen en leg op ieder bergje groenten een zeebaarsfilet met de velkant naar boven.
Verdeel de boter en de witte wijn over de zeebaars en breng het op smaak met peper en zout.
Vouw het papier dicht en zorg ervoor dat de vouwen scherp zijn.
Eventueel kunt u de randen met eigeel bestrijken zodat het goed dicht blijft zitten.
Leg de pakketjes in een stoomovenpan met gaatjes.
Stoom op 85°C gedurende 12 minuten.
Leg de papillotten op borden.
Knip elke papillot in het midden een klein stukje open en scheur het voorzichtig verder open voor een mooi effect.
Notities / Tips / Wijnadvies
U kunt de papillotten ook van alumniumfolie maken.
Wijnadvies:
Een lichte en droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de subtiele smaak van de zeebaars en de verse groenten.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1.5
mg
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
Europa
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koolhydraat arm
/
Tarwevrij