1stukjeverse gemberwortel van 4 centimetergeschild
2stengelscitroengrasboven- en onderkant afgesneden
3kaffirlimoenblaadjesof de fijngeraspte schil van 2 limoenen
Voor de rundercurry:
400milliliterkokosmelk
1½eetlepelvissaus
450gramrunderfilet of -lendein kleine stukjes gesneden
1eetlepelplantaardige olie
2kaffirlimoenblaadjesgehalveerd
2rode chilipepersoverlangs gehalveerd
1theelepelpalmsuikerof bruine suiker
1handvolThais basilicum of korianderin reepjes
5babyauberginesof 1 kleine gewone, steelaanzet afgesneden
Instructies
Maak eerst de currypasta: hak de groene chilipepers, sjalotjes, knoflook, gember en koriandersteeltjes grof en doe ze in een keukenmachine.
Hak het citroengras en de kaffirlimoenblaadjes fijn, voeg ze toe aan de keukenmachine en maal alles tot een fijne pasta, voeg indien nodig 1 à 2 eetlepels olie toe.
Rooster het koriander- en komijnzaad ongeveer 1 minuut in een droge koekenpan op middelhoog vuur, tot ze geurig zijn.
Stamp de geroosterde specerijen, peperkorrels en 1 theelepel zout in een vijzel tot een fijn poeder.
Voeg dit toe aan de keukenmachine samen met de garnalenpasta, indien gebruikt.
Meng alles goed tot een pasta.
Verhit de olie in een grote pan of wok.
Voeg 3 à 4 eetlepels van de currypasta toe en verhit al roerend op middelhoog vuur tot het geurig is.
Voeg de kokosmelk toe en breng alles zachtjes aan de kook.
Voeg vervolgens de aubergines, chilipepers, kaffirlimoenblaadjes, vissaus en suiker toe zodra de olie van de melk begint te scheiden.
Verhit alles 3 à 4 minuten tot de aubergines zacht zijn, voeg dan het rundvlees toe en verhit alles nog 2 minuten.
Haal de pan van het vuur en schep de curry in voorverwarmde kommen.
Strooi de basilicum of koriander erover en serveer met kommetjes stomende jasmijnrijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze geurige Thaise curry met vers bereide jasmijnrijst en een schijfje limoen voor een extra frisse smaak.