Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geurige Lamsboutjes met Rozemarijn
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kookpan
airfryer
Ingrediënten
▢
4
lamsboutjes van ca. 350 g
▢
½
tl
zeezout
▢
½
tl
versgemalen zwarte peper
▢
4
teentjes
knoflook
gehakt
▢
2
el
olijfolie
▢
4-6
takjes
verse rozemarijn
▢
2
dl
lamsbouillon
▢
2
el
balsamicoazijn
▢
Aardappelpuree en gestoomde groenten
voor het serveren
Instructies
Wrijf de lamsboutjes in met zout en peper en plaats ze in een kookpan die in de airfryer past zonder de zijkanten te raken.
Wrijf het lamsvlees in met de gehakte knoflook en besprenkel het vervolgens met olijfolie.
Leg de takjes rozemarijn rondom en onder het lamsvlees.
Plaats de voorbereide pan met het lamsvlees in de airfryer.
Stel de airfryer in op 220 °C en de timer op 20 minuten.
Voeg na 20 minuten de helft van de bouillon en azijn toe, verlaag de temperatuur naar 120 °C en stel de timer in op nog 2 uur.
Voeg de overgebleven bouillon en azijn 1 uur voor het einde van de baktijd toe.
Keer het lamsvlees tussentijds één keer om.
De lamsboutjes zijn klaar wanneer het vlees gemakkelijk van het bot af komt.
Serveer met aardappelpuree en gestoomde groenten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon past uitstekend bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
480
kcal
|
koolhydraten:
2
g
|
Protein:
40
g
|
Vet:
34
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
0
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Airfryer
/
Hoofdgerechten
/
Lamsvlees
Land van herkomst
Mediterraan
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Lactosevrij