Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geurige mosselpakketjes
AllerHande december 2003 / snel te maken
Porties:
4
persoon
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
bak
mosselen
panklare 2 kg
▢
2
zakjes
stoneleeks
à 8 stuks
▢
1
eetlepel(s)
mosterd
▢
4
eetlepel(s)
roomboter
zachte
▢
zeezout
grofgemalen
▢
versgemalen zwarte peper
grofgemalen
▢
200
ml
manzanilla sherry
of droge witte wijn
Instructies
Mosselen grondig wassen en controleren.
Kapotte schelpen en open exemplaren, die na een ferme tik niet sluiten, verwijderen.
Stoneleeks in ringetjes snijden.
Mosterd met vork door boter prakken.
Op werkvlak telkens vel bakpapier van 30 x 30 cm leggen.
Mosselen en stoneleeks over midden van 8 vellen bakpapier verdelen.
Daarop steeds ½ eetlepels mosterdboter leggen.
Bestrooien met zout en peper en besprenkelen met sherry of wijn.
Pakketjes dichtvouwen, randen dubbel omvouwen en eventueel vastzetten met nietje of paperclip.
Pakketjes met vouwnaad naar boven op bakplaat leggen.
Tot gebruik in koelkast bewaren.
Oven voorverwarmen op 200 °C.
Pakketjes 10 minuten in midden van oven zetten, tot mosselen gaar zijn.
Pakketjes over acht diepe borden verdelen en aan tafel openen.
Mosselen die niet zijn opengegaan, weggooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met stokbrood, om in het mosselvocht te dopen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Voorgerechten
/
Zeevruchten