Rooster de ossenstaart en runderschenkel in de oven tot ze mooi gekleurd zijn.
Voeg de tomatenpuree toe aan het vlees gedurende de laatste 10 minuten van het roosteren.
Schep het vlees over in een afgesloten stoomovenpan van 5,7 liter en voeg de specerijen toe.
Plaats de pan in de stoomoven en stoom gedurende 2 uur op 100 ºC.
Maak intussen de groenten schoon en snijd ze fijn.
Voeg de gesneden groenten toe aan het vlees en laat nog 1 uur trekken.
Zeef de bouillon door een schone, vochtige keukendoek.
Pluk het vlees van de ossenstaart en voeg het terug toe aan de bouillon.
Notities / Tips / Wijnadvies
De bouillon kan warm worden gehouden in de stoomoven op 95 ºC. Serveer eventueel met een groentegarnituur van bijvoorbeeld wortel, knolselderij en bladselderij. Indien gewenst kunt u wat Madeira toevoegen aan de bouillon. Kook de alcohol eerst uit voor gebruik.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Bordeaux of een Cabernet Sauvignon past goed bij deze rijke en hartige bouillon.