Voeg 2 eetlepels olijfolie, de uien en wat peper en zout toe.
Dek af en fruit de uien zachtjes gedurende 12 tot 15 minuten tot ze gaar zijn, af en toe omscheppen.
Verwijder het deksel van de pan en verhoog het vuur iets.
Voeg de specerijen, munt en de resterende olie toe.
Roer de bloem erdoor en bak alles regelmatig omscheppend gedurende 3 tot 4 minuten.
Voeg geleidelijk alle bouillon toe terwijl je blijft roeren om klontjes te voorkomen.
Voeg het kaneelstokje toe en laat de soep gedeeltelijk afgedekt 30 tot 40 minuten pruttelen.
Roer het citroensap en de suiker erdoor.
Breng op smaak met peper en zout.
Verwijder het kaneelstokje.
Schep de Perzische uiensoep in warme kommen, strooi er verse bladpeterselie over en serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met vers gebakken platbrood of knapperig naanbrood voor een authentieke Perzische ervaring.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc vormt een mooie aanvulling op de aromatische smaken van de Perzische uiensoep.