Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevuld Gehaktbrood uit de Oven
Een origineel gehaktbrood, gevuld in een brood en op smaak gebracht met kaas, taugé en Oosterse smaken. Makkelijk te maken en een leuk alternatief voor de klassieker.
Porties:
8
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
braadpan
aluminiumfolie
Ingrediënten
▢
1
rond wit vloerbrood
25 cm doorsnee
▢
2
uien
▢
150
g
belegen kaas
▢
100
g
taugé
▢
5
takjes
peterselie
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
450
g
mager rundergehakt
▢
2
eetlepels
mosterd
▢
2
eetlepels
ketjap manis
▢
1 ½
theelepel
sambal
▢
Peper & zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 225°C.
Snijd het kapje van het brood en hol het brood uit.
Verkruimel de inhoud.
Snijd de kaas in kleine blokjes.
Snipper de uien fijn.
Was de taugé en knip de peterselie fijn.
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de uien.
Voeg het gehakt toe en bak het rul.
Voeg de broodkruimels toe en verwarm het geheel 3 minuten.
Voeg de taugé, sambal, mosterd en ketjap toe en roer alles goed door.
Breng op smaak met peper en zout.
Neem de pan van het vuur en voeg de kaas en peterselie toe.
Vul het uitgeholde brood met het gehaktmengsel.
Zet het kapje weer op het brood en vouw er aluminiumfolie omheen.
Bak het gevulde brood 25 minuten in de oven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer het gevulde gehaktbrood in plakken. Lekker met een salade.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn, zoals een Merlot of een Beaujolais.
Voedingswaarden
Calories:
380
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
1.8
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood
/
Hoofdgerechten
/
Ovenschotel
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden