Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Gevuld speculaas van Harry Bloksma
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
plastic folie
staafmixer
bakvorm 21 x 21 cm
Bakpapier
Koelkast
Oven
Ingrediënten
Speculaasdeeg
▢
500
gram
bloem
▢
2
tl
bakpoeder
▢
160
gram
witte basterdsuiker
▢
70
gram
bruine basterdsuiker
▢
270
gram
boter
koude
▢
15
ml
melk
▢
1
ei
▢
2
el
speculaaskruiden
Amandelspijs
▢
250
gram
amandelen
▢
250
gram
suiker
▢
1
eiwit
Extra nodig
▢
1
eidooier
▢
1
scheutje
slagroom
Instructies
Speculaasdeeg
Maak op het aanrecht een kuiltje in de bloem en strooi het bakpoeder over de bloem.
Meng in het kuiltje de boter, witte- en donkere basterdsuiker, melk, ei en de speculaaskruiden met elkaar.
Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg.
Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.
Amandelspijs
Maal de amandelen met de suiker fijn in het bakje van de staafmixer.
Voeg het eiwit toe en meng tot spijs.
Verwarm de oven voor op 175 ºC.
Verdeel het speculaasdeeg in 2 gelijke delen.
Vet een bakvorm in en bekleed met bakpapier.
Rol het deeg uit en bekleed de bodem van de bakvorm met de helft van het deeg.
Verdeel het amandelspijs over de bodem en dek af met de rest van het deeg.
Meng de eidooier met de slagroom en bestrijk het deeg ermee.
Druk de amandelen in vier gelijke rijen in het deeg.
Bestrijk nogmaals met het eidooiermengsel.
Bak het gevuld speculaas circa 45 minuten in de oven.
Laat afkoelen en snijd in 16 gelijke stukken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
Feestdagen etc
Sinterklaas