Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevuld Speculaashart met Amandelspijs
Een heerlijk gevuld speculaashart met amandelspijs, perfect voor Sinterklaasavond.
Porties:
20
personen
Voorbereidingstijd
2
uur
uur
rusten
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
Bakplaat
kom
karton
Oven
Rolstok
schaar
aluminiumfolie
Ingrediënten
▢
50
gram
amandelen
▢
500
gram
bloem
▢
250
gram
basterdsuiker
▢
2
theelepels
bakpoeder
▢
2
eieren
▢
2
eetlepels
melk
▢
250
gram
roomboter
in blokjes
▢
2
eetlepels
speculaaskruiden
▢
1
theelepel
citroenrasp
▢
450
gram
amandelspijs
Instructies
Zeef de bloem, bakpoeder, basterdsuiker, speculaaskruiden en een snufje zout in een kom.
Maak een kuiltje in het midden en voeg de melk en citroenrasp toe.
Voeg de boter toe en wrijf met koele handen tot kruimels.
Kneed snel tot een samenhangend deeg.
Dek af en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Kneed de amandelspijs, citroenrasp en de helft van het ei tot een stevige pasta.
Voeg eventueel wat water toe (niet te veel).
Teken en knip een kartonnen hart van 30x20 cm.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verdeel het deeg in tweeën en rol beide delen uit tot 3 mm dik.
Rol de amandelspijs uit tot dezelfde dikte.
Snijd met het kartonnen hart twee deeg-harten en een amandelspijs-hart uit.
Leg een deeg-hart op de bakplaat, dan het amandelspijs-hart en dek af met het andere deeg-hart.
Pak het hart in met aluminiumfolie, laat de bovenkant vrij.
Bestrijk met de rest van het ei en versier met amandelen.
Bak in het midden van de oven in 45 minuten gaar.
Laat 10 minuten afkoelen en verwijder de folie.
Laat verder afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een kopje koffie of thee.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals een Pedro Ximénez.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
0.3
g
|
Sugar:
20
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak
/
Koek
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Sinterklaas