Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde Artisjokken met Mediterraans Broodkruim
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Koekenpan
Ingrediënten
▢
1
grote
ui
grofgesnipperd
▢
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
5
eetlepels
olijfolie
▢
2
takjes
tijm
blaadjes gerist
▢
5
zwarte olijven
zonder pit, grofgehakt
▢
100
ml
droge witte wijn
▢
1
sneetje
oud witbrood
verkruimeld
▢
½
citroen
▢
2
ansjovisfilets
fijngehakt
▢
2
takjes
peterselie
fijngehakt
▢
2
artisjokken
Instructies
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook.
Voeg de tijm, olijven en witte wijn toe.
Breng op smaak met zout en peper.
Laat het geheel nog 5 minuten sudderen.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Rooster het broodkruim goudbruin in een droge koekenpan.
Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit.
Meng het geroosterde broodkruim met de citroenrasp, ansjovis, peterselie en peper naar smaak.
Roer het citroensap door 250 ml water.
Breek alle stevige bladeren van de artisjokken af tot het lichtgroene hart zichtbaar wordt.
Snijd de steel af tot 2 cm en schil hem.
Snijd de bovenkant recht af.
Dompel de artisjokharten in het citroenwater om verkleuring te voorkomen.
Verwijder het 'hooi' uit het midden.
Vul de artisjokken met het broodmengsel en leg ze in een ovenschaal op het uienmengsel.
Besprenkel met de resterende olijfolie.
Dek de ovenschaal af en bak de artisjokken ongeveer 50 minuten in de oven tot ze gaar zijn.
Voeg indien nodig een scheutje water toe.
Laat de artisjokken afkoelen tot lauwwarm en verdeel ze met het uienmengsel over de borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de gevulde artisjokken als hoofdgerecht met een frisse salade.
Wijnadvies: E
en droge witte wijn zoals een Pinot Grigio uit Italië past goed bij de mediterrane smaken van dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch