Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde Aubergines
Heerlijke gevulde aubergines met champignons, ui en gehakt, gegratineerd tot een krokante korst.
Porties:
6
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
snijplank
mes
Oven
ovenschaal
Ingrediënten
▢
3
aubergines
▢
2
uien
▢
250
g
champignons
▢
250
g
worsten- of hamvlees
▢
1
ei
▢
1
sneetje
brood
▢
2
el
melk
▢
60
g
boter
▢
1
el
olijfolie
▢
1
bosje
peterselie
▢
1
tl
tijm
▢
2
el
paneermeel
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Halveer de aubergines en bestrooi met zout.
Laat 30 minuten uitlekken en dep droog.
Haal het vruchtvlees eruit en hak fijn met ui en champignons.
Meng met geweekte broodkruim, gehakt, ei, tijm, peterselie, peper en zout.
Fruit het mengsel kort in olie en vul de aubergines.
Bestrooi met paneermeel en klontjes boter.
Bak 25 minuten op 200°C.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge rosé zoals Tavel past perfect bij dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Mediterraan
Jaargetijde:
Zomer