Snipper de ui en fruit deze in margarine tot ze glazig zijn.
Voeg de gesneden tomaat of tomatenpuree toe en bak kort mee.
Roer het gehakt erdoor en bak het rul.
Breng op smaak met zout of een bouillonblokje, zwarte peper, kerrie en nootmuskaat.
Halveer de aubergines overlangs en maak inkervingen in het vruchtvlees.
Kook de auberginehelften ongeveer 10 minuten tot ze beginnen te rimpelen (niet gaar koken).
Schep voorzichtig het vruchtvlees uit de voorgekookte auberginehelften, zodat er een dun laagje vruchtvlees overblijft.
Meng het vruchtvlees met het gehaktmengsel.
Vul de auberginehelften met het gehaktmengsel en strijk de bovenkant glad.
Bestrooi met paneermeel en geraspte kaas.
Leg kleine klontjes margarine op de aubergines.
Plaats de gevulde aubergines in een beboterde ovenschaal.
Bak ze in een voorverwarmde oven op 200 °C tot er een goudbruin korstje ontstaat (ongeveer 15-20 minuten).
Serveer eventueel met tomatenketchup.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip: Controleer regelmatig tijdens het bakken om overploffing te voorkomenWijnadvies:Een fruitige rode wijn, zoals een Grenache of Tempranillo, past uitstekend bij dit gerecht en vult de hartige smaken aan.